Segesd szennyvízelvezetés és tisztítás

Kapcsolat

Segesd Község Önkormányzata

7562 Segesd, Szabadság tér 1.
Telefon: +36 82/598-002
E-mail: segesd@latsat.hu

A település honlapja: segesd.hu

AktuálisHírek

Jó eredményekkel zajlik a próbaüzem

2015. február 28, Szombat
A csapadékos időjárás visszavetette a lakosok rákötési lendületét, ami nem is csoda, hiszen a felázott földben nehéz kialakítani a házi bekötést. Segesden sokan figyelik az időjárási előrejelzéseket, hiszen már csak alig több mint egy hónap van hátra a próbaüzemből.

Mint ahogy arról minden ingatlantulajdonost tájékoztattak: a próbaüzem alatt nem kell szennyvízdíjat fizetni, és a szolgáltató térítésmentesen veszi át a rákötéseket. Eddig több mint háromszázan éltek a lehetőséggel, de jóval többen jelezték szándékukat Péntek László polgármesternek, aki a lakosokkal együtt bízik a napsütéses tavaszban.

A több mint 920 millió forintos beruházás műszaki ellenőri feladatait ellátó Zeller Richard mérnök elmondta, hogy az októberben indított próbaüzem eddig problémamentes volt. Folyamatosak az előírt vízmintavételek, a vízminőség megfelelő. A szennyvíztisztító telepen már csupán a parkosítás van vissza, ám ahhoz is száraz és napsütéses időre lenne szükség.

A csatornahálózat az egész településen kiépült, ezekben a hetekben a finom tereprendezések és a végső helyreállítások utolsó fázisa tart. A műszaki átadás-átvétel folyamatára április első napjaiban kerül sor.

A korszerű segesdi telepen a tisztítást alacsony terhelésű, biológiai nitrogén és foszfor eltávolításra képes eleveniszapos biológiai tisztítómű végzi. A biológiai tisztítás és fázis szétválasztás kiegészül mechanikai fokozattal, iszapvíztelenítő vonallal és biztosított a vegyszeres fertőtlenítés lehetősége is.

A tisztított víznek a segesdi Rinya a befogadója, minőségét a későbbiekben is folyamatosan ellenőrzik. A technológia végén megmaradt iszapot víztelenítés után veszélyeshulladék-kezelőbe szállítják.

Utolsó frissítés: 2015-04-10