Segesd szennyvízelvezetés és tisztítás

Kapcsolat

Segesd Község Önkormányzata

7562 Segesd, Szabadság tér 1.
Telefon: +36 82/598-002
E-mail: segesd@latsat.hu

A település honlapja: segesd.hu

AktuálisHírek

Októberben indulhat a próbaüzem

2014. augusztus 29, Péntek
Elkészült a segesdi szennyvízhálózat és a szennyvíztelep is. Jelenleg a szakemberek azon dolgoznak, hogy az átemelők energiaellátása megoldott legyen, ez az áramszolgáltatótól függ.

- Elmondható, hogy elkészült a szennyvízelvezető rendszer és a szennyvíztelep is - mondta Zeller Richárd, a beruházás műszaki ellenőre. - Az átemelők energiaellátása még nem épült ki, ezért később indul a próbaüzem. Ez nem a kivitelezőkön, hanem az áramszolgáltatón múlik. Jelen állás szerint október elején indulhat a 6 hónapos próbaüzem, de ezt meg fogja előzni egy lakossági fórum, amikor minden tájékoztatást megkapnak az érintettek.

A kivitelezők, a SZABADICS Közmű és Mélyépítő Zrt. és a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. szakemberei több mint 15 kilométernyi vezetéket helyeztek le a föld alá. A szennyvíztelepen pedig napi 250 köbméter szennyvíz kapacitású biológiai medence, korszerű kezelőépület, vegyszeradagoló, iszapvíztelenítő helység, fertőtlenítő medence, tisztított víz kivezetés, iszaptároló csarnok épült. Emellett fúrt kút készült. A településen folyamatban vannak az úthelyreállítások is.

 A településen az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatással valósul meg a „Segesd szennyvízelvezetés és tisztítás” című projekt. A beruházás teljes költsége nettó 920 millió forint. Segesd az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a hazai költségvetési előirányzatból 770 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült a projekt megvalósításához. A fennmaradó mintegy 150 millió forintos önrészt újabb pályázati forrás segíti, valamint az önkormányzat és a lakosság adja össze.

Utolsó frissítés: 2014-08-29