Segesd szennyvízelvezetés és tisztítás

Kapcsolat

Segesd Község Önkormányzata

7562 Segesd, Szabadság tér 1.
Telefon: +36 82/598-002
E-mail: segesd@latsat.hu

A település honlapja: segesd.hu

AktuálisHírek

Szennyvizet is tudna fogadni a telep

2014. július 28, Hétfő
Szennyvíz fogadására alkalmas állapotban van a segesdi szennyvíztelep, mondta Plávics Lajos, a létesítmény építésvezetője.

 Plávics Lajos elmondta: a technológia teljesen elkészült, a belső utak építése van hátra. Ez várhatóan augusztus közepéig befejeződik. A beruházás során eddig napi 250 köbméter szennyvíz kapacitású biológiai medence, korszerű kezelőépület, vegyszeradagoló, iszapvíztelenítő helység, fertőtlenítő medence, tisztított víz kivezetés, iszaptároló csarnok épült. Emellett fúrt kút is elkészült.

Az következő ütemben indulhat majd a 6 hónapos próbaüzem. A beruházás zárásaként műszaki átadás, s az utak helyreállítása szerepel még a feladatok között. A településen az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatással valósul meg a „Segesd szennyvízelvezetés és tisztítás” című projekt.

A beruházás teljes költsége nettó 920 millió forint. Segesd az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a hazai költségvetési előirányzatból 770 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült a projekt megvalósításához. A fennmaradó mintegy 150 millió forintos önrészt újabb pályázati forrás segíti, valamint az önkormányzat és a lakosság adja össze.

Utolsó frissítés: 2014-07-28